Premium Mesara Jokić je moderna interpretacija tradicionalne, porodične mesare osnovane  2004. godine u Beogradu. Od samog početka Mesara Jokić se izdvojila na tržištu po izuzetnom kvalitetu koji pruža i vrhunskoj obradi mesa. Zahvaljujući timu kojeg čine vrhunski poznavaoci svog posla, izvanrednoj saradnji sa farmerima i  zanatskoj proizvodnji koja nudi široku paletu originalnih proizvoda napravljenih po tradicionalnom receptu bez dodavanih aditiva i konzervansa, uspeli su da stvore sopstveni

mali eko-sistem.

Dry- aged Rib Eye sa ili bez kosti 40 dana

Rib Eye Jokić je prepoznatljiv po svojoj mekoći, punom ukusu i fino prošaranoj teksturi. Najbolji je poslužen slabo ili srednje pečen.

Dry-aged T-bone 10 dana

T-BONE JOKIĆ, takođe poznat i kao Porterhouse u Engleskoj, sočan i ukusan, sastoji se iz mekanog bifteka sa jedne i ramsteka sa druge strane.

Dry-aged Rozbrata Reserve

40 dana

Rozbratna Reserve ima velike koristi od samog suvog zrenja, koje znatno doprinosi poboljšanju i punoći ukusa. Ovaj izuzetan komad govedine sadrži znatno manje masti od Rib Eye komada.
Najbolja je poslužena slabo ili srednje pečena.

Dry-aged Burger 30 dana

BURGER MESO JOKIĆ je pripremljeno od najkvalitetnijeg junećeg buta i vrata, začinjen morskom solju, biberom i bijelim lukom.

Suvo zrenje mesa Jokić se sprovodi u posebnim komorama uz strogo kontrolisanje temperature i vlažnosti vazduha. Specifični uslovi zrenja dovode do pojave plesni na spoljašnjoj strani odsječka, pri čemu se formira tanka kora koju je neophodno očistiti prije pečenja. Plesan pospješuje stvaranje prirodnih enzima u junetini, koji omekšavaju meso i razvijaju jedinstven ukus specifičan za stareno, juneće meso. Nakon suvog zrenja kolagen, koji drži mišićna vlakna zajedno i čini stejk tvrdim, se razlaže usled dejstva enzima i ono što ostaje je čist, mekan protein punog i poboljšanog ukusa.
Sveukupan intenzitet ukusa starene junetine Jokić se može definisati kao nekoliko pojedinačnih ukusa; puterast i bogat, pun i održiv, sočan i intenzivan, a koji zajedno stvaraju uravnotežen utisak. 

 

 069/234-159

 030/346-250

 [email protected]

 [email protected]

 [email protected]


Petra Vojvodića 21 Bar Crna Gora

Kontaktirajte nas

© All rights reserved 2020 Bonesa