Since 1902
Levante uljara, prijeklom iz Italije pravi ekstra djevičansko maslinovo ulje još od 1902. godine, kada je jedna mala tradicionalna porodica Cassetta započela skupljanje i mljevenje maslina. Tada su svijetu
poklonili nefiltrirano ekstra djevičansko maslinovo ulje "San Martino", prepoznatljivog kvaliteta.
 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje u staklenoj ambalaži 1L

  Levante ulja predstavljaju proizvode izvanrednosti, simfoniju mirisa i ukusa. Zaštitni je znak Mediterana, a koristi se za ishranu i lijek. Maslinovo ulje ,čarobna tečnost i najbolja vrsta masnoće na svijetu. Omiljen poznavaocima, budi vaša čula ukusa i mirisa, davajući svakom jelu vitalnost i svjež ukus. Prelijte na topli hleb ili salatu. Savršeno ide uz tjestenine, meso i kuvano povrće.

 • La Masseria Eksta djevičansko maslinovo ulje u staklenoj ambalaži 1L

  Svi mirisi mediteranskih zemalja susreću se u ekstra djevičanskom maslinovom ulju La Masseria.

  La Masseria je hlađeno ulje premium kvaliteta koje je izrazito bogato antioksidansima koji spriječavaju starenje ćelija, kao i mnogobrojnim vitaminima poput vitamina A, D, E i vitaminom K. Ovo ulje posjeduje blagu, umjerenu slatkoću, pomiješanu sa aromom tek ubranih zelenih maslina.

 • Nefiltrirano domaće maslinovo ulje "San Marino" 1L

  Proizvedeno od maslina Coratina i Oliarola, ovo nefiltrirano ,hladno i cijeđeno ekstra djevičansko maslinovo ulje je dobro poznato po svom finom i jedinstvenom ukusu. Njena tajna je u vrhunskim maslinama koje se koriste za njenu proizvodnju.

 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje u PVC ambalaži
 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 5L PVC ambalaža
 • Aceto Balsamico di modena 0,5L 

  Levante balzamiko sirće Modena izraz je vješte umjetnosti kuvanja i dugog sazrevijanja. Kapi balzamiko sirćeta pojačavaju prirodnu aromu svakom jelu. Izbalansiranog slatko-kiselog ukusa, idealan je za obogaćivanje salata, odležanih sireva, povrća, mesa i ribe na žaru.

Da li ste znali?

Francuski majstori vrhunske kuhinje napravili su neobičan delikates –

sladoled preliven maslinovim uljem! Ova neuobičajena poslastica, služi se izbirljivim gostima u najluksuznijim restoranima svijetskih gastrometropola i potpuni je hit.