Congelados Maravilla SA
Je porodično preduzeće u vlasništvu porodice Melino osnovano u Vigu 2000. godine.
Nalaze se u jednoj od najvažnijih ribarskih luka na svijetu u gradu Vigo gdje proističu svi njihovi proizvodi, a zatim ih distribuiraju po cijeloj Evropi i ostatku svijeta.
U njihovim pogonima u ribarskoj luci Vigo godišnje proizvedu više od 2.500 tona smrznute ribe, školjki i glavonožaca. Za to imaju svoje visoko kvalifikovano osoblje, što im omogućava da postignu visok standard koji zadovoljava i najzahtijevnija tržišta.
 • Hobotnica 
  Vrhunskog kvaliteta iz njihovih povezanih pogona u Noadibouhu i Nouakchottu, proizvod je sertifikovane čistoće sa sistemom mehurića koji poštuje integritet ribe bez maltretiranja njenih tkiva. Brzo se zamrzavaju u najsavremenijim komorama na -40ºC, prilikom koje se ne koristi bilo koja vrsta sredstava za povećanje zapremine ili hemijskih proizvoda. Bez konzervansa ili aditiva.

 • Tuna
  Sa najboljom žutoperajnom tunom ulovljenom u vodama Sejšela, uglavnom evropskim brodovima , smrznutom na palubi na temperaturi od -50ºC. Konačni proizvod je 100% prirodan; stoga se u njegovoj pripremi ne koriste konzervansi ili antioksidansi.
 • Sabljarka 
  U različitim veličinama i oblicima poput polumjeseca, četvrtine, sa kožom i kostim ili bez. Sabljarka je vrsta ribe na koju je ovaj brend najponosniji.

 • Proizvodi iz Mauritanije
  Zahvaljujući saradnji sa dvije vodeće fabrike u Nuadibu i Nuakšotu za proizvodnju i ulov na zanatski način na mauritanskim obalama, donose nam neke najkvalitetnije vrste : lignju, sipu, hobotnicu...

 • Argentinski Gambori
  Lideri u uvozu i komercijalizaciji argentinskih gambora i njihovih repova, zamrznuti na moru i zamrznuti na kopnu.
  • Cijeli gambori u veličinama L1, L2, L3 i L4,
  • Repovi gambora u veličinama C1, C2, CM i CR
  • Očišćeni gambori u veličinama 10/20, 10/30, 30/60 i glazurom od : 0%, 10% ili 20%.
 • Riblji Fileti
  Maravilla nudi široki izbor ribljih filea, čuvajući sve elemente zdravog, originalnog i visoko hranljivog proizvoda, ne koristeći hemikalije, boje i fosfate (sredstva za punjenje).
  Riblji fileti se prave u luci Vigo, i predstavljaju najbolji izbor za one koji žele da konzumiraju ribu odličnog kvaliteta,pritom čistu i spremnu za vaše recepte.
  Vrste:
  Orada, zubac , brancin , cipal i mnogi drugi..

Njihovi brendovi:


Congelados Maravilla trenutno ima niz različitih brendova na tržištu kako bi pokrio potrebe uslužnog i industrijskog sektora, akumulirajući više od 150 različitih referenci u zavisnosti od formata i potreba distribucije.