Korijeni Pescanove počeli su u luci Vigo na sjeverozapadnoj obali Španije. Tokom posljednjih 50 godina, Pescanova se transformisala u jednu od vodećih kompanija za ribolov i akvakulturu u svijetu.


Decenijama ovoj kompaniji kupci su bili glavni prioritet. Sve što rade je dizajnirano da isporuči visoko kvalitetni, zdravi, održivi proizvodi koji prevazilaze očekivanja. Pescanova pruža najbolje proizvode, jer kontrolišu svaki aspekt u lancu proizvodnje i distribucije - od porijekla do tržišta.

Aregntinski Gambori

Njihovi argentinski gambori su divlja ulovljena vrsta u vodama južnog Atlantskog okeana. Ova vrsta gambora je poznata po svom slatkom ukusu i teksturi nalik jastogu.

Brancin

Riba brancin, takođe poznata kao mediteranski brancin, uzgaja se u Turskoj. Brancin je riba od bijelog mesa, lagane teksture i blagog slatkog ukusa. Sredozemni brancin je uglavnom izbor za dnevno jelo restorana. Prirodan je izvor vitamina D, proteina i omege-3.

Oslić

Oslić Pescanove vodi porijeklo sa hladnih voda kod Namibije. Brodovi Pescanove i postrojenja za preradu su napravljenni da očuvaju kvalitet proizvoda zamrzavanjem na brodu. Pažljivo siječu i pakuju filete i porcije iste veličine koje su spremne za restorane.

Losos 

Njihov atlantski losos se uzgaja na stabilnim temperaturama u vodama južnog Atlantika u blizini Čile-a, što stvara izuzetan ukus i teksturu. Atlantski losos ima meso ružičaste, narandžaste boje sa velikim ljuspicama, srednje čvrste, masne teksture i blagog ukusa.

Španska Hobotnica

Njihova španska hobotnica dolazi sa obale Španije iz ledeno hladnih voda sjeveroistočnog Atlantskog okeana.

Španska hobotnica ima čvrstu, mesnatu teksturu sa blagim, poluslatkastim ukusom.